Interview met Alex

Goede avond Alex,

Echt super leuk dat we jou mogen interviewen voor Hollandse Artiesten Nieuws.
en natuurlijk dat je even de tijd voor ons neemt terwijl je nu momenteel heel erg druk hebt .we zien op sociale media dat je nu verblijft in Oostenrijk in de sneeuw
Hoe lang zit je er al en kom je ook thuis ?

Ik zit er wekelijks meestal maandag of dinsdag weg en dan vrijdag weer naar huis want in de weekeinden staat er altijd weer volop werk in NL op de agenda! Het seizoen begint altijd voor mij rond de kerst alleen was ik dit jaar voor het eerst met het gezin op vakantie tijdens kerst en oud en nieuw dus ben begin januari begonnen!


Hoe ben je toen in de muziek wereld terecht gekomen
want je trad ook veel op de lokale radio’s

Ik zong vroeger gewoon vaak met muziek mee en mensen vroegen dan vaak kom zing even wat tot ik in Bolle Jan en ik daar met uitgaan vaak een liedje zong! Kreeg van de zwager van René Froger contract aangeboden voor paar avonden in de week!

Je werkte toen ook bij een bloemenveiling en in de horeca kon je dit toen combineren met je optredens?

Ja ik had zelfs drie jobs tegelijk alles in combinatie ik was jong dus alles kon en was zonder veel slaap goed te doen


In 2000 kwam je met een single uit “een Bossie rooie rozen” deze stond in de Nederlandstalige top 40 maar liefst 3 weken op nummer 1
toen deze single uit kwam en het werd een hit wat ging er toen door je heen?

Het was mijn eerste singel die ik uitbracht ik wist niet wat er gebeurde agenda die vol gepland was stond op de grootste podiums in NL en had totaal nog geen echte ervaring op grote evenementen het was echt fantastisch

Je bent onwijs druk met je optredens in het land en zelfs in het buitenland. Wat vind jij zo leuk aan op het podium staan?

Het mooiste is dat overal waar ik kom en ik mag zingen er gelijk een sfeer ontstaat van een dik feest mensen gaan echt los en zijn enorm dankbaar dat geeft een mega voldoening

Wat zijn voor jou de belangrijkste ingrediënten voor een nieuwe Alex single?Een woord “FEEST” maar een ballad kan ook feest zijn vind ik!!


Neem jij altijd je singles op bij Waylon van der Heijden?

Sinds een jaar of 8 doe ik dat inderdaad bij Waylon en daar voel ik me thuis en op mijn gemaak al heb ik eerder ook met andere producers gewerkt waar ik fijn mee heb samengewerkt zoals Emile Hartkamp en Norus Paddidar, Edwin van Hoevelaak, Manfred Jongenelis, Kees Tel. Maar inderdaad met succes met Waylon hij is echt een gigant en we hebben wel een lekker Sound gecreëerd! Dankbaar ben ik dat ik bij hem mag opnemen!

Nu de singles zo goed gaan zit er dan ook een nieuw album in de pijplijn?

Ik zit dit jaar officieel 20 jaar ik het vak en er komt zeker een jubileum album!

Alex , Even over je nieuwe single ‘Donder maar op’. Wat een heerlijk liedje! Wat vind jij zelf zo leuk aan dit nummer?

De samenwerking met Lange Frans is echt top en hij zingt zo makkelijk mee en hij knalt echt je speakers uit


Hoe kwam je in contact met Lange Frans ?

We kennen elkaar al jaren veel, Samen op klusjes gestaan we stonden samen in Amsterdam en hij wilde graag ook meer wintersport optredens gaan doen (voor zijn opnieuw succes met Baas B) ik zei als we nou samen iets doen kan ik je makkelijk binnen brengen en zo gebeurde het!

Alex je hebt de afgelopen 20 jaren veel hits gemaakt welke vindt je zelf de leukste plaat die je hebt uitgebracht?

Dat zijn er wel een paar hoor Een Bossie natuurlijk

Maar Adio Amore is wel een klapper op dit moment maar zo doe ik heel veel liedjes tekort en vergeet niet dat ik de eerste was die met feest medleys begon! Ik investeerde altijd veel in mijn muziek ook voor de live shows!

De afgelopen jaren heb je ook veel tegenslagen gehad je kwam veel op tv en in de weekbladen, maar hoe gaat het nu met je ?

Er is een hoop gebeurd het ergste dieptepunt was wel het overlijden van mijn beste vriend die in het Oostemrijkse Gerlos werd doodgereden door een dronken Duitse vrouw en hij was net een dag begraven toen mijn moeder in het ziekenhuis terecht kwam en binnen drie weken overleed! Het gaat nu wel een stuk beter maar heb het moeilijk een plekje kunnen geven! Op dit moment gaat het muzikaal beter dan ooit het is drukker dan ooit! Ik ben gelukkig met alles om mij heen!!

Alex je hebt veel fans, maar heb je ooit iets geks mee gemaakt met fans of tijdens een optreden?

Er was ooit een meisje die haar borsten liet zien tijdens een optreden nou dan sta je wel even verbaasd te kijken hahaha


De zomer komt er aan het word misschien toch weer een hete zomer ga je dit jaar weer op vakantie?

Dit jaar ga ik ook in de zomer twee weken voor het eerst weg met het gezin sinds 22 jaar!!

“Donder maar op” is je laatste verschenen single ben je weer bezig met een nieuwe single?

Jazeker we Zijn alweer erg druk met het opnemen van nieuwe liedjes en een paar covers er zit weer wat waanzinnigs aan te komen!

Volgens mij zit jij dit jaar al weer 20 jaar in het vak met de single “een bossie rooie rozen” ga je dit jaar nog iets leuks ondernemen concert of theatertour?

De planning is eind van het jaar eind november mijn jubileum concert te gaan geven!

Met welke zangeres zou jij nog een duet op willen nemen?!

Er zijn er wel een paar hoor Anita Meijer, Samantha Steenwijk, Ruth Jacott, Sandy Kandou, Davina Michell, enz enz


Je hebt veel optredens per jaar heb je ongeveer een schatting hoeveel kilometers je rijd per jaar?

Gemiddeld rond de 200 en kilometers pfff ergens rond de 100.000 km

Waar kunnen de mensen je de komende maanden nog zien bij een optreden , staan er ook weer grote evenementen op het menu bij Alex?

Jazeker Oa Silverdome ‘Nacht van de Hollandse Sterren’, ‘Nacht van Oranje’ Ahoy 2x, Ijsselhallen, Brabanthallen, Goffertpark, Puur Hollands, feesttenten enz enz

Alex hartstikke bedankt dat we jou mochten interviewen
voor Hollandse Artiesten Nieuws
mocht je binnenkort weer met een nieuwe single uitkomen dan promoten wij die graag voor jou
Heb je nog iets toe te voegen of wil je nog iets kwijt aan ons of aan je fans?

Ik ben blij en dankbaar met zoveel lieve en trouwe fans en de steun in leuke maar ook moeilijke tijden vaak hebben zij mij er doorheen getrokken! En ook ik weet dat ik niet de hele wereld blij kan maken maar geloof me maar dat ik dat wel graag zou willen en daar altijd mijn best voor zal blijven doen ik geef altijd 1000% op het podium het mooiste vak ter wereld !